تعریف و تجهیز سالن آمفی تئاتر
سالن همایش موضوعی است که در مقاله امروز قصد داریم در مورد آن صحبت کنیم. ساخت این سالنها به دلیل استفادههایی که دارند، از حساسیت و اهمیت زیادی برخوردار است، لذا زیرسازی اکوستیک و پیشبینی زیرساخت باید دقیق صورت پذیرد. شرکتهای دولتی، خصوصی و هتلهای مختلف معمولاً سالنهای مجهزی را برای خود در نظر میگیرند. این سالنها محل برگزاری مراسمهای مختلفی چون مهمانیها، همایش، جلسات و اجتماعات متعدد است، بنابراین باید هنگام طراحی و مهندس ساخت، تمام بخشهای آن را با دقت و وسواس خاصی دنبال کنید. این سالنها بر اساس نیاز شرکت یا هتل، گنجایشهای مختلفی دارند.

طراحی سالن همایش چگونه است؟
در طراحی این سالنها، در ابتدا باید با کارفرما صحبت نمود تا ایدههای ذهنی خود را با شما در میان بگذارد. شما در این جلسه باید کلیه توقعات و نکاتی که مدنظر کارفرما است را یادداشت نمایید. طراحان باید با توجه به خواستههای کارفرما، سالن را از لحاظ معماری و مشاوره و نظارت بر سیستم الکتروتکنیکال طراحی کنند و به کارفرما ارائه دهند. کارشناسان و طراحان کلیه تجهیزات و بودجهای که برای ساختوساز نیاز است را براورد میکنند.
نقشهای که برای سالن همایش در نظر میگیرند
در گام بعدی و بعد از اینکه براوردی از طرحهای اولیه صورت گرفت، باید شروع به بررسی جزئیات کنیم. اندازه سالن همایش، چیدمان و موارد مختلف به طور کامل در این بخش مشخص میشوند. این کار را باید تیم معماری انجام دهد. موارد متعددی که باید در طراحی و ساخت سالن بررسی شوند، به شرح زیر است:
-
سیستم نورپردازی عمومی و زیرسازی اکوستیک باید متناسب با ابعاد سالن انجام شود
-
مسیری که باید برای عبور و مرور در نظر گرفته شود
-
سیستمهای صوتی به خوبی و مطابق با استانداردها جاگذاری شوند.
-
مکانی که برای سن سالن و جایگاه مخاطبین است کاملاً بر اساس سیستمهای ایمنی در نظر گرفته میشود
-
رنگهایی که باید برای بخشهای مختلف سالن استفاده کنیم

نقش اندازه سالن در طراحی آن
ابعاد و فضای ظاهری داخل سالن، همواره یکی از مهمترین ارکان در طراحی است. گنجایش سالن، تعداد ردیفها، چیدمان صندلی و زاویه دید حضار، همگی از مواردی هستند که به ابعاد سالن بستگی دارند. مثلاً در سالنهایی که گنجایش آنها حدود ۸۰ تا ۱۰۰ نفر است، سطح کف را مسطح میسازند. اما در سالنهایی با گنجایش بیشتر، سطح به صورت شیبدار طراحی میشود تا حضار دید مناسبی به سن داشته باشند.
دکوراسیون مناسب برای سالن کنفرانس
دکوراسیون اینگونه سالنها اهمیت زیادی دارد و باید بسیار خوب و باسلیقه انجام شود. هر چه دکور داخلی سالن همایش زیباتر و جذابتر طراحی شود، تاثیرگذاری سخنان در هنگام برگزاری جلسات نیز بیشتر میشود. البته بازی با رنگها باید کاملاً متناسب با نوع استفادهای که قرار است از سالن شود و همچنین استانداردها انجام بگیرد. در ادامه چند مورد از عنصرهای مهم در دکور سالن را بررسی میکنیم.
صندلی: صندلی حضار علاوه بر راحت بودن، باید در فواصل یکسانی تعبیه شود.
تجهیزات تصویری: طراحی و مهندس ساخت تجهیزاتی که در بخش مانیتورینگ و تصویربرداری سالن استفاده میشود، باید کاملاً بهروز باشد. در واقع دوربین با چرخش خودکار، از سخنران تصویربرداری کند. امکان پخش فیلمها و تصاویر بر روی ویدیوپروژکتور از طریق لپتاپ نیز قابلیت بسیار خوبی است که سخنران میتواند از آن استفاده کند.
تجهیزات صوتی: سیستم صوتی سالن باید با دقت بسیار زیادی طراحی شود و به گونهای باشد که هنگام برگزاری جلسات مختلف، صدای سخنران به کلیه بخشهای سالن برسد. بلندگوهای سقفی، آمپلی فایرها، میکروفون و سایر ابزارها باید به خوبی تعبیه شوند. در واقع پیشبینی زیرساختهای این بخش باید به خوبی انجام شود.
نورپردازی: نورپردازی کلیه بخشها به ویژه در قسمت سن باید به گونهای باشد که حاضران تصاویر و فیلمها، همچنین سخنران را کاملاً واضح مشاهده نمایند. بنابراین سیستم نورپردازی عمومی باید کاملاً مهندسی شده انجام گیرد.

نکات کلیدی و مهم در طراحی سالن همایش
همان طور که در بخشهای قبل نیز ذکر کردیم، در طراحی و ساخت این سالنها باید به موارد مختلفی توجه شود که برخی از آنها را در ادامه با هم مرور میکنیم:
زاویه دید مخاطب: این موضوع برای تماشاگران حاضر در سالن بسیار مهم است. زیرا اگر مخاطب به راحتی قادر به تماشای سن سالن و سخنران نباشد عصبی میشود و نمیتواند روی سخنان سخنران تمرکز کند. ازاینرو در برخی سالنها، صندلیها به صورت منحنی چیده میشوند تا مخاطب به طور کامل به سن اشراف داشته باشد. به همین جهت طراحی سیستم صوت، نور، تصویر همچنین نحوه چیدمان صندلی و زاویه دید برای مخاطبان اهمیت زیادی دارد.
راهروهای سالن: بر اساس تعدادی که برای صندلیهای سالن در نظر گرفتند، باید عرض راهرو را مشخص کنند. این اندازه باید طوری باشد که در هنگام ازدحام و شلوغی به دلیل باریک بودن راهرو، مشکلی برای افراد به وجود نیاید. در سطح کف نیز باید عمق و شیب پلهها به اندازه باشد، همچنین با تعبیه چراغ در بخش کف، افراد را در هنگام شب، نسبت به مقدار عمق و شیب پلهها آگاه مینمایند.
بخش تاسیسات الکتریکی و مکانیکی سالن: تاسیسات الکتریکی و مکانیکی شامل سیستمهای سرمایشی و گرمایشی، جعبه کمکهای اولیه، لولهکشی، تهویه هوا و سیستمهای ایمنی سالن همایش، مانند ابزارهای آتشنشانی میشوند.

هزینههای ساخت سالن همایش
در ساخت و هزینه سالن همایش عوامل متعددی دخیل هستند، مانند ابعاد، نوع دکور و طراحی آکوستیک سالن که در نهایت اجرا میشود. بنابراین با توجه به انتظاراتی که شما دارید، مهندسین و طراحان میتوانند هزینههای تقریبی را در ابتدا مشخص نمایند. در ساخت سالنهای آمفی تئاتر نیز استفاده از بازتاب کنندههای دیوار، به تقویت اکوستیک کمک زیادی میکند. بنابراین با انعکاس صدا در زمان پخش موسیقی در سالن، بین خواننده و مخاطبان حاضر در سالن، حس نزدیکی ایجاد میشود که این موضوع میتواند رضایت آنها را به همراه داشته باشد.
مجموعه گسترش صدا و نور برتر، ابزارها و تجهیزات بسیار نوین و باکیفیتی را در اختیار مخاطبان قرار میدهد. این مجموعه کارشناسان و افراد مجربی دارد که راهکارهای خوبی را در طراحی و پشتیبانی به مشتریان ارائه مینماید. برند گسترش صدا و نور، برندهای معتبر دنیا را در اختیار دارد و از ابتدا تا انتها با شما عزیزان همراه خواهد بود.
کلام آخر
سالن همایش موضوعی بود که در مقاله امروز به طور کامل در مورد آن صحبت کردیم. سعی کنید برای ساخت این سالنها از مهندسان و افراد باتجربه استفاده کنید تا نتیجه کار طبق خواسته شما شود. رعایت استانداردهای لازم در ساخت سالن سبب میشود تا چندین سال احتیاجی به بازسازی نداشته باشید. دانش علمی، تجربه بالا و مشاوره و نظارت بر سیستم الکتروتکنیکال، در پیاده کردن هر چه بهتر طرح سالن نقش مهمی ایفا میکند.
تهیه و گردآوری مطالب گسترش صدا